Hozzávalók: 1 l HB Lager, 3
evőkanál víz, 2 tojássárgája, 3 rész liszt, 2 rész zsemlemorzsa, 1/2 citrom, 3
darab barna kockacukor, 1 fahéjrúd, 1 szegfűszeg, egy csipetnyi só, egy
csipetnyi bors
Megmossuk az egész citromokat, és
egy csészében erőteljesen összetörjük a kockacukrot. Edénybe tesszük a sört, a
cukrot, a fűszereket és felfőzzük. A lángot kisebbre vesszük, keverés közben
lisztet, zsemlemorzsát és vizet adagolunk hozzá. Most a lángot ismét erősebbre
vesszük, addig kevergetjük a levest, míg sűrű nem lesz. Végül hozzáadunk egy
kevés citromlét. Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről és átöntjük a levest egy
szitán. Habverővel hozzákeverjük a tojássárgáját, és máris felszolgálhatjuk a
levest.