Hozzávalók: 25 dkg Rama Krémalap,
2 db kerek kakaós piskóta tortalap, 0,5 dl cseresznyepálinka vagy likőr, 12 dkg
étcsokoládé, 1 üveg kimagozott meggybefőtt, 1 csomag vaníliaízű pudingpor, 15
dkg porcukor, 1/2 csomag habfixáló, 1 dkg kakaópor, 5 dl
tejszín
A piskótát három lapra vágjuk és
meglocsoljuk a likőrrel vagy pálinkával. A meggybefőttet lecsepegtetjük, a
levével megfőzzük a pudingport, majd lehűtjük. A langyos pudinghoz hozzáadjuk,
a porcukorral kihabosított krémalapot, majd habverővel jól eldolgozzuk. A
negyedét félretesszük a torta bevonásához. A tejszínt összekeverjük a
habfixálóval, kemény habbá verjük, és egy keveset félreteszünk a díszítéshez. A
maradékhoz óvatosan hozzákeverjük a kakaóport. A pudingos krémmel megkenjük az
alsó tortalapot és ráterítjük a meggy felét. Ráhelyezzük a második tortalapot,
a kakaós habbal megkenjük, és a meggy másik felét belenyomkodjuk. A harmadik
lapot ráterítjük, a félretett krémet habzsákba töltjük, bevonjuk vele a torta
tetejét és oldalát. A félretett tejszínhabbal és meggyszemekkel díszítjük.