Hozzávalók: 80 dkg marhalapocka,
20 dkg vöröshagyma, 40 dkg sárgarépa, 20 dkg karalábé, 10 dkg zöldborsó, 3
gerezd fokhagyma, 2 dl fehérbor, 2 db burgonya és ízlés szerint almaecet,
majoránna, só, bors, citrom.
Elkészítése: Forró zsiradékban
megfonnyasztjuk a kockázott vöröshagymát, és hozzáadjuk a kockázott marhahúst.
Fűszerezzük sóval, majoránnával, zúzott fokhagymával, törött borssal és a
reszelt citromhéjjal. Hozzáadjuk a cikkekre vágott sárgarépát, karalábét és a
kifejtett friss zöldborsót. Ha a hús megpuhult, ízesítjük a fehérborral, az
almaecettel és mégegyszer jól átforraljuk az egészet. Esetleg fűszerezhetjük
borsikafűvel és szurokfűvel.
Tálaláskor pirított kenyeret
adunk mellé.