Hozzávalók: 40-50 dkg sampinyon gomba, 1 pohár (2-3 dl)
tejföl, vagy joghurt, zacskós pörkölt por, Knorr, Maggi.
A galuskához: hagyományos
nokedli-tészta alap, plusz 2-3 evőkanál búzadara, 1 csomag kapor, evőkanálnyi
zsiradék.
Elkészítése: A gombáknak a szárát
levágjuk, majd sós vízben áztatjuk. Utána erősen megkefélve letisztítjuk, s
héját nem lehúzva a fejeket negyedekre daraboljuk. A pörkölt porból az ajánlás
szerint pörkölt alapot készítünk, melybe a gombák szárát beledaraboljuk. Mikor
megpuhult botmixerrel leturmixoljuk.
Végül a darabolt gombafejeket beledobjuk, s így együtt puhára pároljuk.
Ízlés szerint a végén joghurttal, vagy tejföllel behabarjuk, hogy paprikás
jellegét megkapja.
Hagyományos módon nokedli-tésztát
készítünk, melybe 2-3 kanál búzadarát teszünk, sűrűség szerint. Ezt húsvágó
deszkáról, kanállal vagy késfokával a forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk. A
frissen vágott zöldkaprot egy kanálnyi zsiradékon megdinszteljük és ebbe a
leszűrt, leöblített galuskát beleforgatjuk.
Forró tányérra ízlésesen tálaljuk
a gombapaprikással.