Hozzávalók (4 személyre): 4
evőkanál olaj, 5 cikk fokhagyma, 2 teáskanál köménymag, 1 teáskanál frissen
őrölt fekete bors, 2 db kb. 80 dkg-os sertéscsülök, 1 teáskanál morzsolt
majoránna, 3 dl sör.
A három cikk apróra zúzott
fokhagymát keverjük el köménymaggal, borssal, majoránnával és olajjal. A húst
tisztítsuk meg, legvastagabb részén vágjuk csontig, majd zsíros bőrrészén vagdossuk
be. Kenjük be jól a fenti fűszeregyveleggel, és lefedve tegyük pihenni a hűtőbe
3 órányit. Készítsük elő a grillfelszerelést, húzzuk a csülköt forgónyársra, a
maradék fokhagymával spékeljük meg, majd sütés alatt gyakran kenegessük a visszamaradt fűszeres olajjal. Negyedórával a
sütés befejezése előtt kenjük be a csülköt sörrel mindaddig, míg piros, ropogós
felületű lesz.