Hozzávalók: 25 dkg metélt
száraztészta, 30 dkg gomba, 4 dl tejföl, 5 dkg füstölt szalonna, 3 tojás, 2
evőkanál olaj, 1 fej vöröshagyma, 1 evőkanál finomliszt, 1 csokor
petrezselyemzöld, 1 teáskanál Vegeta, 1 csapott mokkáskanál törött bors, ízlés
szerint só, a tepsihez 2 dkg margarin és 2 evőkanál zsemlemorzsa.
A tésztát apróra törjük, és a
szokásos módon, sós, forrásban lévő vízben megfőzzük. 2 evőkanál olajjal
összekevert 1 dl tejfölre szedjük, és melegen tartjuk. Közben a megtisztított
gombát felszeleteljük, a hagymát hámozás után finomra vágjuk, a petrezselyemzöldet
úgyszintén. Az apró kockákra vágott szalonna zsírját kiolvasztjuk, majd
rátesszük a hagymát, és megfonnyasztjuk. Megsózzuk, rátesszük a gombát és
meghintjük a borssal, valamint a Vegetával. Fedő alatt, saját levében, időnként
megkeverve, puhára pároljuk. A lisztet simára keverjük 1 dl vízzel és 1 dl
tejföllel, majd a gombára öntve, kevergetés közben jól kiforraljuk. A tűzről
félrehúzva, beleszórjuk a petrezselymet, és ha már nem nagyon forró, egy felvert
tojást is belekeverünk. Kisebb tepsit vajjal bekenünk, és zsemlemorzsával
beszórunk. A tészta felét beleterítjük, erre pedig rákenjük a gombás masszát.
Végül a megmaradt tésztával betakarjuk. A tejfölt simára keverjük a felvert
tojásokkal, és ráöntjük a tetejére. 10 percig várakozunk, addig a tejfölös
öntetet jól beszívja.
Előmelegített forró sütőbe
toljuk, és 25 percig közepes lángon pirítjuk. Kockákra vágva tálaljuk.