Hozzávalók: 50 dkg marhaszegy, 25
dkg leveszöldség, 50 dkg burgonya, 1 kiskanál ételízesítő, 20 dkg zöldbab, 2
vöröshagyma, 5 dkg vaj, 15 dkg csavartmetélt, 1 késhegynyi szerecsendió, fél
csokor petrezselyem, metélőhagyma, őrölt bors
Elkészítés: A marhahúst
megmossuk, majd így, egészben 1, 5 liter, forrásban lévő vízbe rakjuk.
Megsózzuk és lefödve, kis lángon félpuhára főzzük. A leveszöldséget meg a burgonyát
megtisztítjuk. Az előbbit kisebb, az utóbbit közepes kockákra vágjuk. Először a
zöldségeket adjuk a leveshez, majd kb. 10 percnyi főzés után a burgonyát is. Az
ételízesítővel fűszerezzük. A hagymát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és a
vajon kissé megfuttatjuk. Utána a zöldbabbal együtt a levesbe és puhára főzzük.
Közben a tésztát a hagyományos módon kifőzzük és leszűrjük. A húst a levesből
kiemeljük, kockákra vágjuk, majd a tésztával együtt a levesbe visszarakjuk.
Megforrósítjuk, a szerecsendióval meg az őrölt borssal fűszerezzük, ha kell,
utánasózzuk. Tálaláskor a tetejére fölaprított petrezselymet és metélőhagymát
szórunk.