Hozzávalók: (4 személyre), 4
szelet rostélyos, 6 dkg füstölt szalonna, 5 dkg zsír, 1 db hagyma, 1 gerezd
fokhagyma, 1-2 szardella (ringli), 1 ecetes uborka, 1 kávéskanál kapribogyó,
fél citrom leve és megreszelt héja, 1 evőkanál liszt, 2 dl húsleves (1 db
leveskockából), 2 dl tejföl, só, bors, 1 cs. petrezselyem
A hússzeleteket kiklopfoljuk,
sózzuk, borsozzuk, vékony szalonnacsíkokkal megtűzdeljük. Felhevítjük a zsírt,
megforgatjuk benne a húst, kivesszük, s ugyanabban a zsírban megpároljuk a
finomra vágott hagymát és petrezselymet, a darabokra vágott szardellát, ecetes
uborkát, kapribogyót, a reszelt citromhéjat, liszttel meghintjük, hozzáöntjük a
húslevest, majd visszatesszük a húst, és puhára pároljuk. Tálalás előtt a
mártást ecettel, citromlével, tejföllel ízesíthetjük, Sós burgonyát és rizst
kínálunk hozzá.