Hozzávalók: 30-40 dkg mirelit
karfiol, 30-40 dkg mirelit zöldborsó, 25 dkg szeletelt gomba, 5 tojás, 2 dl
tejföl, 1 kk. só, kb. 10 dkg liszt, 10 dkg apróra vágott sonka, csipet bors, 4
ek. reszelt sajt, 15 dkg vaj.
Kevés vízben főzzük meg a
karfiolt, borsót, öntsük le a levét (vagy főzzük el). 1-2 ek. vajban pároljuk
meg a gombát.
10 dkg vajat keverjünk habosra,
egyenként keverjük bele a tojások sárgáját, majd a tejfölt, sót, borsot,
lisztet, 1 ek. reszelt sajtot. Keverjük bele a keményre vert fehérjék habját.
Vajazzunk ki egy 20 x 25 cm-es, 5
cm magas tepsit, öntsük bele a tojásos keverék felét, erre szórjuk a
zöldségkeverék és a sonka felét, majd a tojásos keveréket. Öntsük rá a maradék
zöldséget, sonkát, szórjuk be a reszelt sajttal, locsoljuk meg 1 ek. olvasztott
vajjal.
Közepesre előmelegített sütőben
kb. 40 percig sütjük, míg teteje aranybarna lesz.
(Nagyon finom, a karfiol helyett
vagy mellette kelbimbóval is szoktam készíteni.)