Hozzávalók: 10 dkg sertéscomb vagy lapocka, 30 dkg darált
hús, 1 tojás, 1 teáskanál só, 1 teáskanál mustár, 1 teáskanál mustár, 1/2
teáskanál bors, 1 evőkanál paradicsompüré, 1/4 kávéskanál majoránna, 4 teáskanál
apróra vágott petrezselyem, 1 kg dagadó, 1/4 l húsleves, 2 evőkanál sertészsír.
A sertésszeletet kockákra vágjuk,
összekeverjük a darált hússal, tojással, a fűszerekkel és a petrezselyemmel. A
keveréket a dagadóba töltjük, és a nyílást szorosan összevarrjuk. Bőrével
felfelé tűzálló edénybe tett húsra húslevest öntünk, felforraljuk, és 10 percig
főzzük.
A húst megfordítjuk, bőrét
zsírral bekenjük, és az előmelegített sütő közepén megsütjük. A sütés alatt
többször meglocsoljuk húslével. Meleg burgonyasaláta vagy burgonyapüré illik
hozzá, és fejessaláta paradicsommal és paprikával.