Bundás alma 1.
Hozzávalók 4 személyre: 4-6 szép
alma, 10 dkg liszt, 3 tojás, 2 evőkanál tejföl, 1 evőkanál sör, csipetnyi só,
olaj, porcukor.
Ehhez az elsősorban bajor
házaknál gyakori csemegéhez az almát meghámozzuk, a magházat kivesszük, és
vastagabb szeletekre vágjuk. Lisztből, tojásból, tejfölből és sörből, egy
csipetnyi sóval sűrű palacsintatésztát készítünk, belemártjuk az almaszeleteket,
és forró olajban kisütjük, majd jól megszórjuk. porcukorral.
Bundás alma 2.
Hozzávalók: 1 kg alma, 2 tojás, 5 dkg liszt, fahéjas
porcukor, olaj a sütéshez
A
meghámozott alma magházát kivájjuk, és kör alakú szeletekre vágjuk. A tojásokat
a liszttel elkeverjük, az alma szeleteket megforgatjuk a masszában, majd forró
olajban kisütjük. Fahéjas porcukorral meghintve melegen tálaljuk.