Hozzávalók: 1 doboz mirelit
leveles tészta (vagy 50 dkg házilag készített leveles tészta), 50 dkg
sárgabarack, 20 dkg sárgabaracklekvár, ízlés szerint kristálycukor, 10 dkg
zsemlemorzsa, kevés liszt; a tészta tetejére 1 tojás.
A sárgabarackot megmossuk,
kimagozzuk, és vékony csíkokra vágjuk. A sárgabaracklekvárt 1-2 evőkanál
langyos vízzel (a lekvár sűrűségétől függően) kenhetőre keverjük. A felengedett
tésztát két részre vágjuk. Az egyik darabot lisztezett deszkán vékonyra
kinyújtjuk, és rákenjük a lekvár felét. Rászórjuk a fele zsemlemorzsát, majd
elosztjuk rajta az összevágott gyümölcs felét. Felcsavarjuk, és a tetejét a
felvert tojással bekenve, ráfektetjük egy sütőlemezre. A másik tésztadarabot
ugyanígy elkészítjük. Előmelegített, forró sütőbe téve, 5 percig erős lángon,
majd a lángot mérsékelve, közepesnél kisebb lángon 20-25 percig sütjük. Forrón
felszeleteljük, de csak hidegen fogyasztjuk.