8 tojássárgáját 22 dkg
porcukorral, 2 dkg zselatinnal, egy csomag vaníliás cukorral fehéredésig
keverünk. Folyamatosan hozzákeverünk 7 dl tejet, egy főzőedényben felhevítjük,
nem főzzük, mert kicsapódik a tojás. Állandó kevergetéssel lehűtjük, és
hozzáadjuk 2 db narancs héját, egy narancsot apró kockákra vágva, és 3 evőkanál
narancslikőrt. Kanállal lazán belekeverjük a 6 dl keményre felvert tejszínt. A
desszertes gyűrű közepét belerakjuk, és beleöntjük a krémet, majd fél napra
hűtőszekrényben tesszük. Ha megdermedt, a közepét kivesszük, narancskockákkal
megtöltjük, és 1 csomag gyümölcskocsonyával felöntjük. A kis desszertes gyűrű
tálcájával lezárjuk, és fogyasztásig hűtőszekrénybe rakjuk.
Tálaláskor lapos tálcára
csúsztatjuk, vékony narancsszeletekkel díszítve tálaljuk.