Vorarlbergi rizses húspogácsa



Hozzávalók: 45 dkg darált hús (fele sertés fele marha), 20 dkg rizs, 1 db hagyma, 5 dkg zsír, 2,5 dl bor, 1 dl húsleves (1/2 leveskockából), só, bors, esetleg reszelt citromhéj
A rizst félig puhára pároljuk, és a darált hússal, a finomra vágott hagymával, sóval, borssal jól összegyúrjuk (kívánság szerint kevés reszelt citromhéjat is adhatunk hozzá). Pogácsákat formálunk belőle, serpenyőben felhevített zsírba tesszük, ráöntjük a bor felét, s abban lassú tűzön pároljuk. Amikor a bor felszívódott, ráöntjük a pogácsákra a maradék bort és a húslevest, s még egy órán át, pároljuk anélkül, hogy a húspogácsákat megforgatnánk. Fejes salátával kínáljuk.