Vajastészta: 45 dkg liszt, 40 dkg
vaj, 1 dkg só, 1 cl ecet.
Töltelék: 60 dkg tehéntúró, 1,5
dl tejföl, 5 dkg mazsola, 4 db tojás, 2 g vaníliás cukor, 2 g citromhéj, 15 dkg
cukor.
A vajat 10 dkg liszttel
összegyúrjuk, a többi lisztből a só, ecet és víz hozzáadásával rétestésztát
készítünk. Kb. 2 mm vastagságúra nyújtjuk, és a liszttel összegyúrt vajat a
közepébe helyezzük, és a tésztába becsomagoljuk, de minden hajtogatás között
legalább fél óráig pihentetjük. A túrót áttörjük a tojássárgájával, cukorral,
mazsolával, vaníliával elkeverjük, a tojásfehérjét habnak felverjük, és a
töltelékbe keverjük. A kész vajas tésztát fél cm vastag téglalapformára
nyújtjuk, majd a tészta közepére helyezzük a tölteléket. A tésztát egymásra
hajtogatjuk, tojással megkenjük, jó meleg sütőben sütjük. Szeletelés előtt
porcukorral megszórjuk.