Hozzávalók: 22 dkg liszt, 15 dkg
cukor, 12 dkg dió, 1 kanál ribizli lekvár, 6 tojás 14 dkg vaj tej, 2 dkg
zsemlemorzsa.
Elkészítése: 12 dkg liszttel, 1
tojássárgáját, 1 kanál cukrot, 4 dkg vajat, kevés sót, és tejet, összedolgozunk
rétestésztának, és pihenni hagyjuk. Ez után vékonyra kinyújtjuk, megkenjük
olvasztott vajjal, kb. 10 dkg-mal, 10 dkg liszttel meghintjük és
összehajtogatjuk. Közben 5 tojássárgáját elkeverjük 12 dkg cukorral, 4 tojás
fehérje keményre vert habjával, 12 dkg darált dióval, 1 kanál ribizli lekvárral
és 2 dkg zsemlemorzsával. A három részre osztott tésztát kinyújtjuk, közepére
tesszük a habot, kétoldalt egymásra hajtjuk, vigyázva tepsibe tesszük, és forró
sütőben megsütjük.