Hozzávalók:
Töltelék: tojás 2 db,
tojássárgája 4 db, porcukor 28 dkg, narancs és citromhéj 1/2-1/2 db, mandula,
25 dkg, vanília 1/4 rúd, citronát (= cukorban eltett citromhéj, citrombefőtt)
10 dkg, tojás 1 db.
Elkészítése: Az írós-vajas
tésztát vékonyra nyújtjuk ki. Négy tojás sárgáját, két egész tojással, 28 dkg
porcukorral habosra keverünk; teszünk bele citromhéjat, narancshéjat, vaníliát,
25 dkg hámozott, darált mandulát, 10 dkg apróra vágott citronátot, ezt jól
összekeverjük, és a kinyújtott tésztára kenjük. Felgöngyöljük, felvert tojással
megkenjük, és forró sütőben megsütjük.