Hozzávalók 4 személvre: 75 dkg
fogasfilé, 20 dkg burgonya, 20 dkg sárgarépa, 20 dkg cukkíni, 3 paradicsom, 1
csokor zöldhagyma, 1,5 dl zöldséges erőleves, 3 evőkanál liszt, 4 dkg vaj vagy
főzőmargarin, 4 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál fehérborecet, 2 evőkanál
citromlé, 1 csokor friss bazsalikom, só, fehér bors
Elkészítés: : A sárgarépát és a
burgonyát megtisztítjuk, majd a cukkínivel és a paradicsommal együtt megmossuk.
A zöldségféléket kockákra vágjuk. A megtisztított, megmosott zöldhagymát
vékonyan felkarikázzuk. A burgonyát, a sárgarépát, és a cukkínit 2 kanálnyi
forró olajon megpároljuk, majd felöntjük a levessel. Kb. 2 percig főzzük, majd
kihűtjük. Hozzáadjuk a paradicsomot, a zöldhagymát, a maradék olajat és az
ecetet. Sóval, borssal fűszerezzük. A halfilét megmossuk, megtöröljük, és
nagyobb darabokra vágjuk. Citromlével meglocsoljuk, majd néhány percig állni
hagyjuk. Sóval, borssal meghintjük, lisztbe forgatjuk, és a megforrósított
vajon vagy margarinon mindkét oldalon 45 percig sütjük. A bazsalikom felét
csíkokra vágjuk, és a halhoz adjuk. A halat az olajos-ecetes zöldséggel
tálaljuk, és a félretett friss bazsalikommal díszítjük.
Elkészítési idő kb. 1 1/4 óra