50 perc, Nehézség: 1
Hozzávalók: 40 dkg sovány, csont
nélküli sertéstarja, 80 dkg savanyú káposzta, 10 dkg húsos füstölt szalonna, 10
dkg főtt füstölt sonka vagy tarja, 1 pár virsli, 2 nagy fej vöröshagyma, 5
gerezd fokhagyma, 1 dl száraz fehérbor, 1 húsleveskocka, 2 evőkanál olaj, só és
őrölt fekete bors, ízlés szerint
Elkészítés: Lapos, nagy kuktába
teszem a vékony szeletekre vágott füstölt szalonnát. Erre fektetem a megsózott,
megborsozott és zúzott fokhagymával bekent hússzeleteket. Beborítom a
megtisztított és vékony karikákra vágott vöröshagymával, majd sorban,
egyenletesen ráhalmozom a sonkakockákkal elkevert savanyú káposztát. Tetejére
teszem a karikákra vágott virslit. Az egészet leöntöm a bor, 2,5 dl víz, az
olaj és a szétmorzsolt húsleveskocka keverékével. A kuktát lezárom, és az ételt
felforralom. 30 percig főzöm kis lángon, majd a lángot eloltva alatta, 5 percig
hagyom zárva a kuktát. Tálaláskor a tetejéről leveszem a virslit és a
káposztát, beteszem egy mélyebb, főzelékes-tálba, majd szépen egymás mellé
ráhelyezem a párolt hússzeleteket.