Hozzávalók: (6 személyre) 80 dkg
spárga, 2 evőkanál olaj, 1 kávéskanál citromlé, só, kevés cukor, 20 dkg főtt
sonka, 2 dkg vaj, 5 dkg parmezán sajt, 1 dl tejföl
A spárga fejét levágjuk és
félretesszük, majd héjtalanítjuk a szárát, és 4 centis darabokra vágjuk. A
spárgát és a spárgafejeket megfőzzük 1 evőkanál olajjal, citromlével, sóval,
kevés cukorral. A levét lecsurgatjuk, olajjal jól kikent tűzálló tálba tesszük
a negyed részét. Erre rakunk egy sor főtt vékonyra szeletelt sonkát, kevés
reszelt sajtot, vajforgácsot.
Erre jön egy újabb sor spárga
majd megint a sonka. Az utolsó réteg spárgát megszórjuk reszelt sajttal,
meglocsoljuk tejföllel, és sütőben, közepes lángon megsütjük úgy, hogy a teteje
aranybarnára piruljon.