Hozzávalók (4 személyre) 60 dkg
borjúdió, 5 dkg vaj, 4 tojás, 4 ringli, só, olaj, 40 dkg burgonya, vegyes
saláta
A hússzeleteket natúr lesütjük, a
zsírt leöntve kevés vajat morzsolunk el rajtuk, fedő alatt melegen tartjuk.
Közben a burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, egyenletes szeletekre
vágjuk, megsózzuk, és serpenyőben, kevés felhevített olajban állandóan
forgatva, szép pirosra sütjük. Ugyancsak megsütünk 4 tükörtojást. A pirított
burgonyát gömbölyű tál közepére halmozzuk, a tál peremét vegyes salátával
díszítjük, a pirított burgonyára tesszük a megsütött hússzeleteket, megöntözzük
a vajas pecsenyelével, rátesszük a tükörtojást, s mindegyikre egy-egy ringlit
illesztünk.