Hozzávalók: 1 kg tehéntúró, 4
tojás, 12,5 dkg vaj, 37 dkg kristálycukor, 1 db citrom, 1 cs. sütőpor, 1 cs.
vaníliás cukor, 6 dkg búzadara, 5 dkg vaníliás pudingpor, vaj a forma
kikenéséhez.
A vajat a kristálycukorral,
vaníliás cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk az egész tojásokat,
hozzákeverjük az egész túrót, jól eldolgozzuk. A citrom héját lereszeljük,
levét kicsavarjuk, a grízzel, sütőporral együtt a masszához keverjük. Gyűrű
alakú formát kivajazunk, óvatosan beleöntjük a masszát és 150 fokos sütőben
legalább 1 órán keresztül, sütjük. A tortát a formában hagyjuk kihűlni. A
tetejét díszíthetjük gyümölcsökkel, lekvárral, tejszínhabbal tetszés szerint.