Hozzávalók: 60 dkg dagadó (banchfleck) felszúrva, 25-30
dkg savanyú káposzta, evőkanálnyi zsiradék, fűszerek igény szerint, 2 evőkanál
búzadara, 1 tojás, 8-10 db. tojásnyi burgonya, finomra vágott zöldpetrezselyem.
A dagadót hagyományos módon
felszúrjuk, majd az alábbiakkal megtöltjük. A savanyú káposztát megvagdalva, a
zsiradékon megfuttatjuk, s miután kihűlt a tojással elkeverjük és hozzáadjuk a
búzadarát, hogy képlékeny tölteléket kapjunk. Ízlés szerint fűszerezzük,
borssal, paprikával és a káposztához illő aromás fűszerekkel, csombor,
borsikafű, esetleg rozmaring és bazsalikom.
Először lefedve pároljuk, majd nyílt lángon pirosra sütjük. A burgonyát
héjában megfőzzük, majd lehéjazva kockára vágjuk. Tálalásnál a hús szeletek
mellé tesszük, szafttal meglocsolva és az apróra vágott, friss petrezselyem
zöldjével, díszítjük.