Hozzávalók: személyenként 1 db
csirkecomb, 10 dkg füstölt szalonna, 1-2 dkg vaj, 1 fej vöröshagyma, 1 dl
tejföl, 1 dl fehérbor, 1 evőkanál zsemlemorzsa, flekkenfűszer, késhegynyi őrölt
bors.
Elkészítés: A húst füstölt
szalonnával sűrűn megtűzdeljük, flekkenfűszerrel bedörzsöljük. A maradék
szalonnát két vékony szeletre vágjuk, és tűzálló tál aljára fektetjük. Erre a
meghámozott, karikára vágott vöröshagyma kerül, majd-tűzdelt felével felfelé a
combok. A tejfölt borral simára keverjük, és a csirkére locsoljuk. Csipetnyi
őrölt borssal megszórjuk, és a zsemlemorzsát ráhintjük. A vajat a tetejére
morzsoljuk, és a tálat lefedve, a forró sütőbe toljuk. Addig pároljuk, amíg a
hús meg nem puhul, majd a fedőt levéve a pecsenyét szépen megpirítjuk. A
legjobb hozzá a párolt vegyes zöldség.